Het ijs van De IJstuin is uniek. Het wordt gemaakt volgens eigen receptuur met ruwe grondstoffen. Het ijs wordt vers bereid en rechtstreeks uit de machine geschept. Hierdoor is het mogelijk het ijs op een minder lage temperatuur te serveren, wat de smaak te goede komt. We maken onderscheid in roomijs dat wordt gemaakt van melk van de lokale boer en anderzijds is er sorbetijs waarvan de basis vers fruit is. Beide zijn glutenvrij en het sorbetijs ook lactosevrij.
Elke week zijn er twee tot drie smaken, afhankelijk van weer en seizoen.
Voor langere tijd maakt Gertjan al de slagroomtruffels voor horeca en delicatesse zaken. Ook deze worden bereid met ruwe grondstoffen. Het unieke aan deze truffels is de luchtige vulling in combinatie met een krokant dun laagje van chocolade. Door de juiste verhouding tussen vulling en chocolade ontstaat een intense smaakbeleving.
Boterkoek is een van onze hardlopers en is gemaakt van echte roomboter en vleugje vanille. Naast de boterkoek is er een wisselend assortiment aan gebakjes of andere lekkernijen. Het aanbod varieert per seizoen. Naast alle zoetigheden hebben we ook een hartig hoekje, met daarin zelfgemaakte hummus en olijven.